fbpx Betonacél szerelés

Roger-Roger! Betonvas szerelés, betonacél szerelés Budapesten, Pest megyében és Dunántúlon!​ Betonfödémek vasalása, hatékony betonvas szerelő csapat kapacitással!

 

Az Apparat Kft szerelőcsapata vállal helyszíni betonacél szerelést!

Komplett betonvas szerelés fix áron. Betonacél szerelő kft -t keres? Vállalási áraink a betonvas szerelés körülményeitől függően 160..280 Ft/kg

160..280 Ft/ kg

áron (átmérő, tömeg és pozició szám függő) napi 3-12 tonna szerelési kapacitással állunk rendelkezésere. Helyszíni szerelést vállalunk Budapesten, Pest megyében és Dunántúlon, vasalási tervet önállóan olvasni tudó szerelésvezetővel, fiatal, NEM nyafogós, fintorgós, vacakolós szerelő csapatával, alkalmanként társvállalkozókkal kiegészülve.

Várjuk mind az egyéni és ipari építkezőket/építtetőket, mind az építőipari- és szerkezetépítő cégek megrendeléseit.

Szükség esetén emelő-rakodógép kezelőt is tudunk biztosítani a munkaterület anyaggal történő ellátására, rakodási, emelési, daruzási feladatokhoz óradíjas elszámolásban.

Kérjen árajánlatot, igény szerint az ár tartalmazhatja a szerelést, segédanyagokat (kötöző drót, távtartó), valamint a munkaterületen történő gépi rakodás költségét. Igény esetén tudunk segíteni a kiszállításban, tervezésben és a daru szervezésben.  Vasbeton szerelés, betonszerelés.

A munka el lesz végezve és 

JÖHET A BETON!

Igény esetén födémfűtéssel integráltan is vállaljuk a födém készre szerelését!

Termékeink közt üvegszál hálóra előszerelt födémfűtés építőelemek is elérhetőek: Födémfűtés

betonacél szerelés

Százhalombatta Erőmű tartály alap betonacél szerelése

Százhalombatta erőmű, tartályalap betonacél szerelése A feladat itt az volt, hogy határidőre 28 tonna betonacélt meg kell szerelni terv szerint. Két héttel a szerelés előtt egyeztettünk, a megbeszélt időpontban kezdődött a munka, a betonacél szálak szétválogatásával. Az alaplemez 3 réteget tartalmaz, közte sámli vasak, körbe szegő elemek, szisztematikusan kötözik a fiúk 4–7  fős csoportban. Haladt a munka, folyik a termelés.

Tovább olvasom »

Betonvas, betonacél szerepe: a legfontosabb feladata a betonszerkezetek erősítése. egy jól kitalált betonszerkezetben a beton a nyomóerőt, az acél a húzóerőt veszi fel. A beton húzási erők elviselésére szinte alkalmatlan, de a nyomóerőt kiválóan bírja.

Jellemzően 6..12 m hosszban elérhető, de készülhet bármilyen dimenzióban, toldani is lehet, átfedéssel, az átfedés hossza legalább az átmérő 40x hosszú legyen. Betonvasat tilos hegeszteni, ettől meggyengül a szerkezet. D=12 mm-ig még kézi hajlítóval könnyen lehet hajlítani, afelett már körülményesebb. A gyakran alkalmazott bordás kialakítás célja az acél jobb tapadásának biztosítása a betonhoz. A bordázott betonacél tapadása 1,6-szorosa a sima felületű betonacélnak. Az eltérő bordázatok a betonacél minőségének megfelelően változnak. A méretre vágott és a terv szerint hajtott acélbetéteket legcélszerűbb szerelőállványokon, a vastelepen összeszerelni és a zsaluzatba a készre szerelt vasalást, armatúrát elhelyezni, ha az összeszerelt armatúra súlya, méretei és vasalási rendszere ezt lehetővé teszik.

A helyszíni és az előreszerelések során egyaránt az acélbetéteket 1 mm vastag lágy huzallal (“kötöző dróttal”) kötözik egymáshoz, úgy, hogy azok ne csússzanak szét és a tervezett helyükön maradjanak. A kötözést rendszerint laposfogóval végzik, ám a termelékenység fokozása érdekében ún. automatikus kötöző eszközöket is használhatnak, vagyis az előre gyártott füles kötöző huzalt a pergőszáras fúrók működésével azonos rendszerű kampós kötözővel tekerik rá az összekapcsolandó acélbetétekre.

Pillérek és oszlopok vasszerelése: A pillérek és oszlopok armatúráit is zömmel a vasszerelő telepen előre összeszerelik és készen juttatják a zsaluzatokba. A szerelést szerelőállványon végzik úgy, hogy két hossz-acélbetétet két bakra fektetnek és ráhúzzák a kengyeleket. A kiosztott kengyelek helyét krétával megjelölik a hosszbetéten, majd a kengyeleket e helyeken hozzákötik a hosszbetétekhez, ezután a további hossz-acélbetéteket szerelik az armatúrába.

Daruzott építkezéseken nagysúlyú armatúrákat is előre szerelnek, egyébként azonban csak az emelhetőség határáig szerelik előre az szerkezeteket.

Gerendák vasszerelése: A szokásos méretű gerendák acélbetéteinek összeszerelése a szerelővasak és a kengyelek szerelőállványon (fa vagy vas bakokon) való elhelyezésével és a kengyel – kiosztásával kezdődik. A kengyelek kötözése után az alsó egyenes és felhajlított fő acélbetétek beszerelése következik, míg a nagyméretű-, többtámaszú gerendákat a zsaluzatban (az alátámasztott fenékzsaluzaton) szerelik.

Lemezek vasszerelése: A hagyományos lemezszerelés teljes egészében a zsaluzaton folyik, ahol az egyenes és a “kígyózó” (felvezetett) fő acélbetétek kiosztása és az elosztó acélbetétekkel való összekötözésük történik, illetve rögzítik az armatúra helyét, helyzetét is.

A lemezvasalás korszerűsített megoldását többek között a hegesztett hálók alkalmazása jelenti, amelyeket ponthegesztésre alkalmas, kis széntartalmú acélokból hálóhegesztő automatákkal, ponthegesztésekkel készítenek. A hegesztett hálók automata gépekkel akár 6000 x 2400 mm nagyságban és sokféle acélbetét átmérő és kiosztási kombinációban gyárhatók. A hálók mellett hegesztéssel két- vagy többsoros (többrétegű vasalatok távtartására szolgáló) létrák, sík- és térrácsok, komplett (például koszorú) vasalatok, valamint (cölöpfejek, alaptestek vasalására való) kosarak is előregyárthatók.

A betonacélok helyzetrögzítése, távolságtartása és a betontakarás biztosítása A kötözésen túlmenően az acélszálaknak a szerkezetben tervezett helyükön tartására gyakran távolságtartók beiktatására is szükség lehet, például a két sorban tervezett főacélbetétek közé f 20-as tüskét kell elhelyezni. A zsaluhéj közelében levő acélbetétekre a megfelelő betontakarás biztosítása érdekében távolságtartó, térközbiztosító elemeket erősítenek fel. Ma már általánosan ismeretek, használatosak a műanyag távolságtartó korongok és térközbiztosítók. Ugyanakkor az acélbetétek takarásának, egymástól való távolságuknak és helyzetük biztosításának módjai, eszközei lehetnek még kerámia (vagy finombeton) elemek lemez acélbetéteinek betontakarásához, felhasított, “rápattintható” műanyag korong takarás – és távolságtartók, acél távolságtartó tüskék, lemezek felső vasalását tartó (“letaposástól” óvó) hajlított betonacél “lovasok” idomtestes födémek felső acélbetéteinek betonacélból hajlított helyzetrögzítője.

Szakipari puska építkezőknek:

Scroll to Top