fbpx Termékeinkkel kapcsolatos kérdések és válaszok

Gyakran ismételt kérdések termékeinkkel kapcsolatban

A gipszkartonos álmennyezetnek legalább szükséges 7..8 cm, továbbá a gipszkartonnak 15 mm. Összesen minimum 8,5 cm térrészt foglal el a födém alatt, ekkora helyet veszít a helyiség a belmagasságból

A mennyezetfűtéshez maximum 35 fokos előremenő volyadékot kell biztosítani. Ha gépészetileg van lehetőség pl pufferben vagy önszabályozó keverőmotoros szivattyúval biztosítani a feltételeket, akkor nincs akadálya. Hűteni viszont nem fog

Közvetlenül nem villanyárammal működik, a rendszerben csövek vannak, amiben hűtőfolyadékot keringet egy  (vagy több) szivattyú. A hűtőfolyadékot pedig hűti vagy fűti jellemzően hőszivattyú. A villanyárammal működő infrapanelokkal nem keverendő össze.

Igen!

Használható idomok, REVI, Uponor, NGBS, Pipelife, Hakatherm, Wavin, Qualitherm idomjai

Használható csövek: NGBS, Pipelife, Haka, Wavin, VSZM (Qualitherm), HPG Systems

F100=100cm, teljes hossz, a csőívekkel együtt

F150=150 cm

F200=200 cm

F250=250 cm

F300=300 cm

F350= 350 cm

F400=400cm

4m feletti panelokat azért nem gyártunk, mert körülményes szállítani, lépcsőházban nehéz felvinni szűk helyeken. Egyedi hosszban nem gyártunk panelokat, a fix méretekből eddig minden igényt le tudtunk fedni. Azonnal, aznapra.

Ha rövidebb, hosszabb, több/kevesebb panelre van szükség, kicseréljük, vagy visszavásároljuk, előfordult, hogy a terv és a valóság teljesen más volt. Nem probléma. 

A termék, amikor visszajön hozzánk, legyen sérülésmentes, pormentes, lehessen eladni.

Minden cserével kapcsolatos szervezés, bonyodalom, szállítás a vevő feladata de segítünk megoldani a problémát a lehető leggyorsabban

Nem kell a Rigips Clima Top RF. Nem lesz rosszabb a rendszer, nem ezen múlik.  Megfelel a zöld 12,5 mm-es standard gipszkarton. Fele annyiba kerül.

A PPSU 16-10-16, 16-10, 20-10, 20-10-20, 10-10 idomok szereléséhez egy gyűrűhúzó szerszámra van szükség, amelyet szívesen kölcsönadunk a szerelés idejére. Az akkumlátoros kéziszerszám tartalmaz minden kelléket. A szerelést megelőzően futárral oszrágszerte kiküldjük, naptári naponként 3000Ft+ Áfa a díja. Kérem emailben jelezze igényét. A szerszám 140.000 Ft kaució ellenében kölcsönözhető, amely a bérlet végén visszajár.A szerszám használatához oktatóvideó elérhető a youtubeon.

 

Vizszintes profilozással fel lehet szerelni sátortetőbe is, ugyanúgy, mint a mennyezetre, a cd profilból nem esik ki panel. Itt és itt találhatóak minta fényképek az elrendezésről.

Mivel nagyobb és rendszeres hőtágulásnak van kitéve az álmennyezet, ezért az alábbi a javaslat.

Táblák találkozásánál mély élletörés kell, Rigips papírbandázs és Rigips vario hézagológipsz.

 • Vögel&Noot radiátorait forgalmazzuk, a variációkkal együtt közel ezer lehetséges kombináció van. Nem tartunk készletet. Külföldről havi 1 fuvar érkezik. Tehát a webshopon leadott rendelés kifizetését követően 3..4 héten belül érkezik Érdre a szállítmány, ezt követően lehet jönni érte, vagy szállítjuk ki a rendelést. Amint beérkezett az áru, értesítést küldünk.

4..600m tekercs kb 80cm átmérő, 40 m magas, 30–40 kg.

Az osztógyűjtő tartalmaz

 • két db 1″-os golyóscsapot, hollandival és tömítéssel.
 • térfogatáram szabályzót minden körre
 • töltő-ürítő szelepet
 • légtelenítő szelepet

Az osztógyűjtőre szelepmozgató motorokat is lehet szerelni, M30x1,5 KM a csatlakozás, wavin és vögel&noot szelepmozgató motorok is csatlakoztathatóak 24V vagy 230V kivitelben.

 

Dobozban küldhető, kis méretű termékek esetén fizetést követően másnapra tudok futárt rendelni, háztól-házig szolgáltatással. A másnapi felvételt követően 2-3 napon belül általában mindenkinek címre érkezett eddig a csomagja.

Nagyobb termékek esetén raklapon, futár szállítja, hasonló a folyamat. Lerakodásnál emelőhátfalas autó szállítja ki a termékeket. A raklap pántolva érkezik, nem borul fel.

Fűtőpaneleket alvállalkozó vagy esetenként saját autó szállít ki, direkt járattal, mivel 4 m hosszú terméket egyik futárszolgálat se szállít ki. Fizetést követő napon a megrendelőink 95%-a az ország bármelyik pontján megkapta a rendelését. A címen a lerakodásnál 1…2 fő segéd erőre szükség van. A sofőr segít lerakni, de kérem ne várják el tőle, hogy pl egy Debreceni vagy Pécsi 550 km kör még egy 30…40 perces kézi pakolással is kiegészüljön.

Indulás előtt a sofőr mindig félórás ablakban meg tudja mondani mikor érkezik, így már könnyebb szervezni a napot.

Az autó egy első kerék meghajtású leghosszabb VW Crafter. Nem tud pl szőlősbe présházhoz kimenni, illetve Budaörs tetején zsákutcába feltolatni. Nem azért mert nem akar, hanem mert nem tud. Kérem ezzel is számoljanak.

 • az épületre kell készíttetni egy energetikai számítást, mekkora fűtés, hűtés igénye lesz az év során. Nem mindegy mekkora rendszer, mennyi HMV, mekkora hőszivattyú, betáp stb kell. Ehhez képest eltörpül egy méretezés költsége.
 • az elméleti értékek általában ideális értékek, amelyet a kivitelezők nem tudnak elérni, azaz nem lesz tökéletes az ablak tömítése, szigetelése, nem lesz tökéletes a homlokzati felület és az ablakok körül a szigetelés, nem lesz az elvárás szerinti légtömörsége az épületnek.
 • Nem mindig figyelnek arra, hogy téli hideg és nedves napok alkalmával az amúgy kiváló hőszivattyú COP értéke akár 2-es szintre is visszaeshet
 • a mennyezet síkjában, főleg a nagy, egybefüggő részeken (nappali ) bekerül a síkba kismilló süllyesztett spot lámpa, így akár a tervezett hűtő-fűtő felület 30..40% -a is odavész
 • beszabályzás nem sikerül tökéletesre, kisebb szivattyú kerül be valahogyan, az osztókhoz mégse 32×3 hanem 26×2 szigetelt csövet húz ki a szaki
 • volt rá példa, hogy a szaki nem Tichelmannba kötötte be a rendszert és fele a rendszernek nem működött. 14 éve volt a szakmában.
 • páratartalom érzékelős vezérlést kispórolták, 20 fokos előremenővel nyáron nem hűtött eleget, ráadásul panelből se került be a mennyiség
 • páratartalom érzékelős vezérlés nyári nagy melegben letiltotta a rendszert, 29 fok és 70% páratartalom mellett miután elállt a zivatar, meglepetés volt, hogy nem megy a rendszer. Nem volt szellőztető rendszer, az irodában ezért résre nyitva volt általában az ablak, a zivatar nedves levegője pedig letiltotta a rendszert
 • nagy létszámú pl iroda, nagy család, konyha esetén kötelező a szellőztető gép
 • ha lehet légtechnikát is be kell tervezni
 • az igazi komfort, ha padlófűtés is bekerül a házba, viszont padlófűtéssel nyáron nem szabad hűteni, mert kellemetlen hideg levegő rétegződés jön létre.
 • olyan épületbe, ahol nincs rendes hőszigetelés, pl garázs, műhely, nem biztos ez a legjobb módszer.
 • vakolt rendszer esetén is ki kell alakítani a köröket, Tichelmann kötésben. Volt rá példa, hogy a szakika, igaz még fiatal, betekerte a mennyezetet 400 m csővel és felhívott, hogy kéne neki 16-10 szűkítő de csak 2 db, majd később telefon, hogy a szivattyú szerinte nem tol eleget, mert nem működik a fűtés. 1 kör sikerült.
 • Volt rá példa hogy az ideges ember felhívott -csináltunk neki 6 lakásos társasházat-, hogy azonnal valaki mentese meg az életét, mert az egyik lakásban költöznek be és 2 szoba nem működik, tuti el van kötve, ott vannak a gépésszel az osztó meleg, de két kör nem megy…el volt zárva.
 • Volt olyan, hogy megszerelte a szaki Szentendrén a rendszert és hív, hogy a 230 idomból ereszt vagy 30..40 db. Azonnal mentem csodát látni, kivágtam mindet, műhelybe felvágtuk az idomokat, lássuk mi lehet a baj. Egy fúrószárral tágították fel az összes csövet. Ez a szaki is tizenikszéve volt a szakmában. Az összes kötést újra kellett csinálni.
 • Volt olyan, hogy Wavin k1 T idomok kerültek Miskolcra, szól a telefon, hogy folyik a 10-es oldalon egy csomó. OK cserélem mind, küldöm az újat. Wavinnál később szóltak, hogy amúgy volt egy széria amiből hiányzott valami tömítő biszbasz. Az anyagért kárpótoltak, kaptam csere darabokat, de a hercehurca, idő, km, az ingyen volt.

 

Scroll to Top