fbpx Mennyezetfűtés PPSU idomok szerelése és kapcsolatos bajok és fájdalmak

PPSU idomok , húzógyűrűs idomokkal kapcsolatos gondolatok, szerelési útmutató

Wavin Tigris K1 és M5 idomok helyett a megoldás

Korábban az általunk gyártott mennyezetfűtés rendszerekhez Wavin tiger K1 és M5 idomokat adtunk, aztán lett valami nem tudom mi a zsámbéki medencében és egyre kiszámíthatatlanabb lett az idomok elérhetősége szállítási ideje. Aztán az lett a vége, hogy jó drágán lehet már csak hozzájutni. Az APPARAT mennyezetfűtés panelokat viszont szerelni kell, a csomagok szerelési anyagokkal el kell hagyják a műhelyt. 2022 nyár óta elérhető a kínálatból a PPSU idomok, amelyek kb ugyanaz mint a REHAU Rautitan PPSU idomjai.

Itt nincs köztes díler direkt gyártótól jön, 10.000-es darabszában, folyamatosan polcon van, nincs a szokásos Zsámbéki cirkusz. Egy projekten csak az idomokon lehet 2–300.000 Ft különbség is.

Mivel ez nem szorítópofás (U, TH stb) megoldás, speciális szerzsámot igényel.

Aki tőlünk vásárolja az idomokat a mennyezetfűtés projekthez, kölcsön adjuk a szükséges szerszámokat 140.000 Ft letét ellenében. napi 3000 Ft+ÁFA ellenében. A használat végén a kaució visszajár. Vidékre futárral elküldjük.

Mire kell figyelni? Mi lehet a baj?

Ha a szerelő alapos munkát végez és betartja a szerelési útmutatást, jellemzően minden kötésnek sikerülnie kell.

Eddigi visszajelzések alapján kivétel nélkül szerelés közbeni figyelmetlenségekből fakadóan eresztett néhány kötés. Rambo-nak sikerült már eltörnie T idomot, Chuck Norrisnak elhasítani húzó gyűrűt, de a csomagokban általában mindig van 1-2 extra.

Legjellemzőbb eddig előfordult hibák:

  • Szerelő úr fogta magát és a szerszámkészletben elérhető 16 és 10 mm tágító helyett valami nem tudom mi a kutyafaszával feltágította és a cső belső falát úgy felsértette, hogy érdes felületet képezett, így szépen eresztett a kötés
  • A tudományos munkatárs, fogta magát és túlságosan feltágította a csövet és a gyűrűt túlhúzta a peremen, emiatt nem tudott zárni a kötés
  • A local Hero úr fogta magát és adott neki rendesen, nyomatékhatárolót maxra fel, adjad neki, lássák ki itt a tökös Dönci. Eltört, elhajlott idom és elhasadt gyűrűk siratják keze munkáját.
  • stb

Ilyenkor jön a telefon, hogy jaj és juj, pedig a szerelő úr fele áron vállalta és csináljunk valamit, holnapután jönnek a gipszkartonosok, és valami mentővel SOS küldjünk megoldást. Tudunk segíteni és fogunk is, minden rendben lesz, de kérem de gyalázza meg az összes idomot, ha már látja az elején, hogy nem megy.

Itt egy elrettentő példa, ennyi idomot 10.000 db szerelés alatt nem láttam meggyalázva összesen, mint egyetlen projekt alatt. Ha nem megy, vagy amatőr a a kolléga, kérem ne gyártsanak selejtet, úgyse lesz jó a nyomáspróba. Ritkán szoktak ezek rosszak lenni.

 

A szakik többnyire szépen és jól megszerelik és nincsen semmi probléma:

Scroll to Top