fbpx rendszerlemezes mennyezet fűtés hűtés

Segítünk, hogy menjen a meló!

Verhetetlen áron az országban!

Mennyezetfűtés és hűtés rendszerlemez, mennyezetfűtés cső és idomok, építőelemek rendszerlemezes mennyezet fűtés hűtés

Felülethűtés és fűtés rendszerlemez, előszerelt fűtő hűtőpanel gyártás és forgalmazás

Rendszerlemezes mennyezet fűtés hűtés

Többféle kivitelben gyártunk mennyezetfűtő hűtő panelokat, mennyezetfűtés rendszerlemezt, előszerelt, előre méretre gyártott sugárzó panelokat és csavarozható omega profilos rendszerlemezt. Közös tulajdonságuk, hogy a kialakított panel kompatibilis minden cső és/vagy panel gyártó, forgalmazó csöveivel (pl: Uponor, Wavin, Pipelife, REVI, VSZM, GC, Purecon stb). Az egyes csövek a kialakított „Omega” formájú préselt horonyba bepattannak, a szereléskor dinamikus tempóban lehet telepíteni a sugárzó mennyezet egyes felületeit. Akár álmennyezeti rendszerbe akasztható kivitelben, akár csavarozható, sátortetőbe helyszínen szerelhető kivitelben elérhető.
Minden panel, vagy panelblokk  eleje és vége, közvetlenül egymás mellett két 50 cm-es  „pigtailt” tartalmaz, azaz két kivezetést, amelyet 16/10/16 T idomon keresztül rendre fel kell fűzni az osztókörre. akár 5,1 m hosszú térrész lefedésére alkalmas panelblokkok is elérhetőek. Többféle előszerelt panelblokkból 1m től 50 cm-es növekménnyel a teljes mennyezet rugalmasan lefedhető.

10x1,3mm mennyezet fűtés és felülethűtés falfűtés cső

A rendszerlemez kialakítása

A 0,5 mm  horganyzott lemezből kialakított hordozólemezbe pattintott 10×1,3 mm csövek jellemzően a mennyezetbe vannak elhelyezve, emiatt nem befolyásolja az épített és látszó tér esztétikáját, a teljes technológia láthatatlan, nem foglal helyet a térből mint a radiátor és a környezetében szükséges szabad térrékszek, nem töri meg a mennyezet egységét, fancoil, stb.

Sugárzó mennyezet+hőszivattyú

Az alacsony fűtő-hűtő hőmérséklet miatt jó hatásfokú levegő-víz (még jobb esetben víz-víz) hőszivattyúval kiváló megoldás lakások, társasházak, tetőterek, irodák, panziók hűtésére és fűtésére. Különleges tulajdonsága a rendszernek a rendkívül gyors de mégis egyenletes és észrevétlen szabályozhatóság, hogy időszakos fűtési-hűtési ciklusok esetén (akár napi több ciklusban is!!) a kívánt hőmérsékletre lehet fűteni vele nagy tereket negyedórás-félórás felfutási idővel, így a helyiségek kondicionálása csak a használati időszakban van a kívánt hőmérsékletre fűtve/hűtve. Irodák, társasházak, szállodák, panziók
esetén könnyedén integrálható a rendszer energetikai vezéresével. Falszerkezetbe is integrálható a fűtésrendszer száraz technológia (gipszkartonos szerkezet) mögé tökéletesen és gyorsan szerelhető. Az így elmaradó a vakolás költségéből
megépíthető a fűtőfelület!

Fűtés és hűtés 40 °C alatt

Különösen előnyös, hogy a panel, fűtési és hűtési célokra is egyaránt alkalmazható. Alacsony hőmérsékletű fűtött/hűtött vízzel (16…40 °C) működtethető, nem szükséges 70..90 °C –os előremenő az elvárt lakótér hőmérsékletének eléréséhez. Mivel nagyon nagy felületen terül el a mennyezetfűtés, nagy és egyenletes felületen disszipálódik a keringetett folyadék által szállított hőmennyiség. A nagy felület a hősugárzás infravörös sugárzását egyenletesen sugározza, így nem tapasztalhatóak hideg foltok, huzat érzés egyáltalán nem fordul elő, mint pl. fancoil, split klíma esetén. A radiátoros fűtéshez képest nem kering a levegő, nem száll a lakásban, irodában lévő por. A helyiségek porterhelése jelentősen csökken a légventiláció hiánya miatt. Egyenletes hőeloszlást tesz lehetővé a helyiségben.

A sugárzó fűtés/hűtés energiaigényének, felületének  tervezése teljesen konvencionális módon történik. A hőszükséglet méretezéséhez szükséges kell a helyiségek funkcióján túl a falszerkezetek hőtechnikai és páraáteresztő tulajdonságait, egyeztetve az építész-tervezővel a beépítésre kerülő (vagy meglévő) épületszerkezetek (falak, padlók, tetők, stb.) rétegrendjeit, nyílászárók műszaki paramétereit, elhelyezkedését, tájolását a helyiségek hőterhelésének és az épület teljes egyidejű hőterhelésének számítását el kell végezni.

Termékkategóriák

Termékeink webshopon keresztül rendelhetőek!

  • az árak nem tartalmaznak anyagot (pl idomok, szerelvények, profilok stb)
  • Pest megyébe tartalmazza az utazás költségét
  • Pest megyén kívül egyedi ajánlat szerint
  • 3m+belmagasság esetén állvány szükséges, egyedi ajánlat szerint
  • Az ajánlat tartalmazza a rendszer feltöltését, nyomáspróbáját.
  • A rendszer sikeres nyomáspróbával kerül átadásra
  • A szerelés osztógyűjtőig történik (azzal együtt).
Scroll to Top